Mobil Uygulama Ücretleri
- Mobil Uygulama
- 14 Aralık 2020
Mobil uygulama ücretleri akıllı telefonların yaygınlaşması ve bilişim teknolojilerinin gelimesine paralel olaraken çok merak edilen konulardan biri haline geldi.
Peki, mobil uygulama ücretleri ne kadar? Bu soruya verilebilecek kesin bir cevap bulunmamakta. Zira fiyatlar projeden projeye büyük farklılıklar gösterebiliyor.
Peki, akıllı telefon uygulamaları nasıl yapılır, tasarımı nasıl gerçekleştirilir ve mobil uygulama fiyatları nelerdir? Bu soruların cevaplarını derlediğimiz yazımızda ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Mobil Uygulama Ücretleri
Mobil uygulama ücretleri pek çok kritere göre belirlenir. Bunlardan bazıları maddesel olarak şu şekildedir.
- Uygulamanın kurumsal mı, bireysel mi olduğu.
- Mobil uygulamanın sahip olacağı fonksiyonlar.
- Tasarımsal özellikler.
- Uygulamanın boyutu.
- Webservice bağlantısının olup, olmadığı.
Bu sebeple ücret konusunda bir sayı belirtmek neredeyse imkânsızdır. Ancak projeyi gerçekleştirmek için iletişime geçtiğiniz firma ile yapacağınız toplantı esnasında, temel hatlar belirleneceği için, ortalama bir fiyat da söylenecektir.
Eğer mobil uygulamanın ihtiyaçlarınızı tamamen karşılamasını istiyorsanız, aklınızdan geçen fikirleri ve gereksinimlerinizi doğru aktarmanız gerekir. Ayrıca size gerekli olmayan özellikleri ve tasarımları tespit etmeniz, mobil uygulama fiyatları üzerinde bir düşme gösterecektir.
Mobil Uygulama Nasıl Yapılır?
Mobil uygulama nasıl yapılır? Bu programların temelinde yazılım olduğu için, kendi programınızı geliştirmek istiyorsanız öncelikle programcılık dilleri üzerine derin bilginiz olması gerekir. Ancak mobil uygulama, bilgisayar yazılımlarından farklıdır. Bu nedenle en önemli nokta, mobil uygulama kodlamalarını bilmeniz gerektiğidir.
Bilindiği üzere akıllı telefonlarda Android ve IOS olmak üzere iki farklı işletim sistemi vardır. Bu nedenle mobil uygulama kodları da farklılık gösterir. Zira Android sistemler için uygulamalar Android Studio ve Eclipse gibi programlar aracılığıyla, Java ile kodlanır; ancak IOS için mobil uygulamalar XCode gibi yazılımlarda, Swift ve Objective-C dilleri ile yazılır.
Müşterinin getirdiği fikir üzerinde hemen çalışmaya başlamadan önce, projenin temelinin doğru kurulması ve gereksinimlerin doğru anlaşılması şarttır. Ardından programlamaya geçmeden önce bir algoritma hazırlanarak, yazım aşamasında neler yapılacağı ve hangi yolun takip edileceği düşünülür. Burada detaylar arttıkça, mobil uygulama fiyatları da yükselir.
Böylece yazılım esnasında daha bilinçli kodlama yapılarak, gerekli zaman da kısaltılmış olur. Kodlamaya geçmeden önce tasarım özellikleri de tespit edilir. Bu esnada Adobe Photoshop gibi programlar tercih edilerek, planlama da yapılır. Ancak kullanılan grafik programı, her projede farklılık gösterebilir.
Tüm ön hazırlıklar tamamlandıktan sonra kodlamaya geçilerek, başından, sonuna kadar satır satır kodlama yapılır. Böylece sıfırdan bir yazılım hazırlanmış olur.
Ancak bu henüz işlenmemiş olup, en sade yapısındadır. Program hazır olduktan sonra tasarımına geçilerek, renk ve stil üzerinde değişiklikler yapılır.
Bir mobil uygulama genel hatlarıyla böyle yazılır. Kodlama her yazılımda ve programlama dilinde değiştiği için, genel bir tercih bulunmaz.
Peki, mobil uygulamalar, kodlama bilgisi olmadan yapılabilir mi? Bu sonunun cevabı kısmi olarak evet de olsa, yazılım bilginiz yoksa sadece basit uygulamalar ortaya çıkartabilirsiniz. Dolayısıyla detaylı bir gereksiniminiz varsa, kodlama olmadan ihtiyacınızı karşılamanız imkânsızdır. Burada profesyonel bir bilgi ve tecrübe gerektiği için, mobil uygulama fiyatları da orantılı olarak artacaktır.
Ancak düşük ücret teklif eden kurumlarla anlaşma yaparsanız, ihtiyacınız tam anlamıyla karşılanmayacağı için, mobil uygulamadan verim alınması da imkânsız olacaktır. Zira bilgi ve emek yazılım sektöründe büyük etmen olduğu için, mobil uygulama ücretleri üzerinde etkilidir.
Mobil Uygulama Tasarımı Nasıl Yapılır?
Mobil uygulama tasarımı nasıl yapılır? Bu hizmeti talep eden kişiler, bazı durumlarda bazı renk ve stil taleplerinde bulunmaktadır. Eğer böyle bir durum varsa, tasarım bu arzuya uygun hazırlanmalıdır. Ancak tasarıma geçmeden önce bir hazırlık aşaması mevcuttur.
Hazırlıkta bir plan hazırlanarak, araştırma yapılması gerekir. Zira her yıl, grafik tasarım trendleri farklılaşır. Ayrıca bazı iş sektörlerinde öne çıkan tasarımlar da söz konusu olabilir. Bu nedenle bir inceleme yapılarak, nasıl bir yöntem izlenmesi gerektiği tespit edilmelidir.
Bu işlem tamamlandıktan sonra uygulamanın hangi sayfasında nasıl bir tasarım olacağı, sayfalar arası geçişlerin nasıl olacağı, navigasyon ve uygulama giriş-çıkış stillerine karar verilir. Eğer uygulama bir firma için hazırlanıyorsa, bundan sonra logo tasarımı da ele alarak, nerede ve nasıl duracağı tespit edilir.
Tüm bu aşamalar tamamlandıktan sonra, geriye butonların hangi şekil olacağı ve nerede duracağı gibi hususlar üzerine yoğunlaşılır. Tüm sorulara bir çözüm önerisi sunulduktan sonra, geriye sadece hazırlanan taslağa göre, planın çizilmesi kalır.
Mobil uygulama fiyatları hakkında net ücret bu aşamadan sonra ortaya çıkacaktır. Zira program ortaya çıkmadan önce sabit bir ücret vermek, tamamen imkânsız bir durumdur.
Leave Your Comment Here