Mobil Arayüz Tasarımı Ayrıntıları
- Tasarım, Mobil Uygulama
- 8 Ekim 2020
Mobil Arayüzü Tasarımı Ayrıntıları
Kullanıcı ara yüzü dersleri ile birçok mühendis ve yazılımcılar kendini geliştirme fırsatına sahip oluyor. İlk olarak web tasarım üzerinden ilerlemeler yapılırken, daha sonrasında ise mobil uygulamalara geçiş yapılıyor. Bu yazımızda ise mobil arayüzü tasarımlarına yönelik madde madde şekilde bir anlatıma yer vereceğiz.
Araştırma Evresi
Araştırma işin her daim doğasında var olan durumların arasında yer alıyor. Araştırmayla, sürekli olarak aynı şeyleri tekrarlamak zorunda kalmayız. Kendimizi daha fazla geliştirmek, yeni bilgileri keşfetme şansına sahip olma avantajı kazandırır. Özellikle renk kombinasyonlarının derinlemesine incelenmesi gerekir. Çünkü renk kombinasyonları iyi şekilde dizayn edilirse, bu durum mobil arayüz tasarımlarını daha iddialı bir hale getirecektir.
Akış Şeması İnceleme
Akış şeması, nereden nereye geçileceğini bildiren, planlı programlı şekilde hareket edilmesini sağlayan bir sistem olarak ön plana çıkar. İçerik ve yazılımcılarla birlikte mutlaka uygulamanın akış şemasının çıkartılmasına dikkat etmeniz gerekir.
Dijital Branding Uygulama Fikri
Uygulama fikri ile nasıl bir arayüzün ortaya çıkacağı yönünde netlikler oluşmaya başlayabilir. Tasarlanacak olan logo çalışmasının, mümkün mertebeye projeye uygunluğu dikkat edilmelidir. Özellikle tasarımsal çalışmalarda özgünlük önemli bir kriterdir. Çünkü özgün olması görüntü seviyesinin daha iyi olmasını sağlayacaktır.
Wireframing Şematik Plan
Taüz tasarımlarının şematik bir planı olarak ifade edilebilir. Her ne kadar elle çizilse de tercihe bağlı olarak bilgisayar ortamında da çizilerek hazırlanabilir. Yakınlık, kontras g ibi birçok özelliklerin doğru şekilde ayarlanması açısından şematik planın oluşturulması gerekir.
Uİ Kiti ve Arayüz Detay Tasarım İncelikleri
Arayüz tasarımlarında başvurulması gereken inceliklerin neler olduğu bilinmelidir. Kullanıcılar bu tarz bir tasarıma yelkendiği zaman ikon setine mutlaka dikkat etmeleri gerekecektir. Şekil, çerçeve yahut çizgi kalınlıkları üzerine mutlaka düşünülmelidir. Daha sonrasında ise tasarım renklendirmesine geçiş yapılmalıdır. İkon, imaj, menü gibi birçok oryantasyonların birbirleri ile uyumu yakalanmaya çalışılmalıdır.
Kullanıcı Deneyimi
Öncellikle tasarımın bir süreç olduğu unutulmamalıdır. Bu sürecin kullanıcı deneyimi açısından nasıl olacağı düşünülmelidir. Tasarımcılar tüm bunları zaten kullanıcılar için tasarlamaktadır. Tasarımlar kullanıcı deneyimine girmediği taktirde, bitmiş gözüyle bakılması tamamen hata olacaktır. U1 ve farklı kullanım şekilleri düzenlenip kullanıcı deneyime sunulmasıyla, tasarım tamamlanmış olunur.
En iyi mobil uygulama hakkında bilgiler sunarak, yazılımcı ve kullanıcıların bilinçlendirilmesine yardımcı oluyoruz.
Leave Your Comment Here